Umbria.Fi -blogi


Kirjoitamme säännöllisesti kuulumisiamme sekä tapahtumista Umbrian maakunnassa ja lomailusta Italiassa.

Seuraa tapahtumiamme Facebookissa!


Klikkaa ja tykkää niin kuulet ensimmäisten joukossa viimeisimmistä järjestämistämme retkistä ja tapahtumista ihanassa Italiassa!

Tätä teemme taas tänään illalliseksi; herkullisen pehmeä sipulikeitto talven lämmikkeeksi. Helppo ja nopea. Alla ohje teillekin. Tämä onkin hieman erilainen sipulikeitto, sillä se tehdään hopeasipuleista, siinä ei ole ollenkaan juustoa, yrtit antavat harmonisen maun. Ohje on 4:lle, mutta meillä se menee "kahteen Pekkaan". 😉 Buon appetito!

Tarvikkeet:
5 isoa valkoista sipulia (hopeasipuli)
1 iso peruna
1 runsas rkl kurkumaa
4 rkl kermaa
500 gr kasvislientä
1 salvian oksa
2 timjamin oksaa
1 rosmariinin oksa
vehnäjauhoja tarpeen mukaan
40 gr voita
suolaa, mustapippuria
extra vergine oliiviöljyä
paahdettuja leivänpalasia tai crostineja

Kuori sipulit ja leikkaa ne siivuiksi, kuullota niitä sitten hiljaisella tulella 5 min kattilassa, johon olet laittanut voin sekä yrttikimpun. Lisää sitten hieman jauhoja ja sekoita.

Lisää kuorittu ja paloiteltu peruna, kurkuma, suolaa ja pippuria, ja sitten kuuma kasvisliemi. Keitä 30min, välillä sekoittaen.

Ota sitten yrttikimppu pois, ja hienonna keitto
vihannesmyllyn läpi. Siirrä sitten keitto takaisin kattilaan, lisää kerma ja keitä vielä 5 min.

Annostele keitto lautasille, lisää jokaiselle hieman extra vergine oliiviöljyä, jauhettua mustapippuria, salviaa ja timjamia. Viimeistele annokset paahdetuilla leivänpalasilla tai crostineilla.
... Katso lisää!Näytä vähemmän!

Katso Facebookissa!

Koruseppä Tuija Suutarinen, Vappu Vallaskangas ja 20 muuta tykkäävät

Satu LähdeKokeiillaan tehdä

1 päivä sitten   ·  1

1 vastaus

Avatar

Riitta Sipola GolinelliKiitos.Varmaankin hyvää,kokeillaan.Minäkin viime aikoina olen tehnyt lämpimiä keittoja,suppelovahveroista,peruna-purjo keittoa.Ilmat ovat olleet niin viileitä,että todellakin kaipaa näitä lämpimiä keittoja.

18 tuntia sitten   ·  1
Avatar

Veikko SipolaKiitos ohjeesta. Vaikuttaa maukkaalta keitolta. Täytyy joulun tai uuden vuoden jälkeen kokeilla.

2 päivää sitten   ·  1
Avatar

Vappu VallaskangasVarmaan hyvää...

1 tunti sitten
Avatar

Kommentoi Facebookissa


Umbria.Fi on myös Instagramissa!


Kuvia ihanista maisemista, retkistä ja tapahtumista...