Franciskus Assisilaisen jäljillä 5. – 10.10.2018

Tule kanssamme Hyvän Mielen matkalle Italiaan ammentamaan hyvinvointia ja mielenrauhaa Umbrian upeasta luonnosta, taiteesta, kauneudesta. Teemme yhdessä matkan Franciskus Assisilaisen jäljillä kohti syvempää luontoyhteyttä, aktiivisen luontosuhteen hyvinvointivaikutuksia ja luonnollisia mielentaitoja.

Patikoimme Franciskuksen poluilla, tunnelmoimme ja tutustumme paikkoihin, joihin hän vetäytyi meditoimaan ja rukoilemaan, eläydymme hänen ainutlaatuiseen luontosuhteeseen ja maistelemme hänen kotiseutunsa ruokia, viinejä ja öljyjä.

Aloitamme ja päätämme Franciskuksen jäljillä kuljetut päivämme “omilla jäljillämme” – yhteisessä läsnäolopiiriissä, jossa aiheenani ovat mielentaidot ja luonto sekä luonnon psykofyysiset hyvinvointivaikutukset. Teemme läsnäolo ja tietoisuustaito harjoitteita, jotka voit viedä tuliaisina kotiin jokapäiväiseen elämään.

Iltaisin vietämme “tieto ja tarina” –tuokioita, joissa kerron kiinnostuksenne mukaan Italiasta ja elämästä/ni siellä vuosikymmenten varrella.

Majoitumme ensin idylliselle vanhalla oliivitilalle ja sitten Franciskuksen syntymäkaupungissa Assisissa.

Matkanjohtajana ja asiantuntijana toimii Eija Wager, pitkäaikainen Italian kirjeenvaihtaja, kirjailija, henkisen hyvinvoinnin valmentaja ja mindfulness ohjaaja.

“On suuri ilo saada johdattaa matkalle lähtijät ”minun Italiaani”, jossa olen elänyt vuosikymmeniä, toiseen kotimaahani, jota olen tutkinut ja kuvaillut monin tavoin lehti- ja tv jutuissani sekä kirjoissani ja jakaa kanssanne tietoa ja tarinoita maasta, joka on minulle ehtymätön inspiraation ja elämysten lähde”.

Ohjelma on toteutettu yhteistyössä Umbria.fi kanssa.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd.

Lisätietiedot ja ilmoittautuminen: https://www.kontiki.fi/matkat/franciscus-assisilaisen-jaljilla-umbriassa/

MATKAN KOKONAISHINTA 1285€, kun ryhmässä on 17 lähtijää. Ryhmään mahtuu max. 17 henkeä.

Matkan alustavaan hintaan sisältyy:
• suora lento Helsinki – Rooma – Helsinki turistiluokassa lentoveroineen
• majoitus jaetussa 2-hengen huoneessa
• aamiaiset
• ohjelman mukaiset kuljetukset
• ohjelman mukaiset ruokailut; 1 x välipala, 5 x illallinen, ruokajuomina lasi viiniä ja vesi
• Eija Wagerin matkanjohtajuus

MAJOITUKSET

Maatilamajoitus Agriturismo I Mandorli.
Viehättävä, kotoinen majoitus oliivitilalla, keskiaikaisen kukkulakaupungin Trevin kupeessa, oliivilehtojen suojissa. Majoitus 2 hlön huoneissa ja 2-4 hlön huoneistoissa. Huoneilla oma kylpyhuone.

Casa del Terziario.
Assisissa majoitus fransiskaani sisarten ylläpitämässä vierastalossa. Siellä eletään Franciskus assisilaisen hengessä, johon kuuluu myös pyhiinvaeltajien ja muiden vieraiden vastaanottaminen. Kaunis ja lämminhenkinen paikka historiallisen keskustan rauhallisella sivukujalla. Puutarha sisäpihalla. Huoneet ovat yksinkertaiset, jokaisella huoneella on oma kylpyhuone. Majoitus kahden hlön huoneissa.

Huom! Majoituspaikoissa on rajallinen määrä huoneita ja 1 hengen huonetta ei ole mahdollista varata tällä matkalla.

OHJELMA

Pe 5.10. Saapuminen Rooman FCO:lle 10.15. Vajaan parin tunnin bussimatka Umbriaan (yksi pysähdys). Ajamme ylös Trevin kunnassa sijaitsevalle Zappellin sisarusten oliivitilalle I Mandorli
Majoitumme ja saamme heti tervetuliaisiksi tilan herkkuja välipalaksi. Tutustumishetken jälkeen teemme vielä kävelyretken ympäröivissä oliivilehdoissa.
Nautimme mamma Zappellin valmistaman illallisen. Kiinnostuneille hän on aina valmis jakamaan keittiönsä saloja.

La 6.10. Aamiainen ja päivän avaus. Lähtö ”Via San Francescoa”, Francescon tietä pitkin Trevin keskiaikaiseen kukkulakaupunkiin. Tutustumme siihen ja syömme omakustanteisen lounaan. Patikoiden oliivilehtojen läpi takaisin majapaikkaan (n.6 km 1-1,5t), jossa lepohetken jälkeen päivän päätös ”omille jäljille”. Illallinen

Su 7.10. Aamiaisen ja päivän avauksen jälkeen pakkaamme, hyvästelemme oliivitilan kolmen sukupolven naiset ja ajamme bussilla Spellon keskiaikaiseen, kukistaan kuuluisaan kylään. Tutustumme Spellon nähtävyyksiin ja lähdemme sieltä patikoimaan Franciskuksen tietä ja antiikin roomalaisten aikaista acquedottoa pitkin ylös Collepinon kylään (5km 1,5-2t.) Syömme siellä omakustanteisen lounaan, jokainen oman ruokahalunsa mukaan.

Collepinosta bussi vie meidät Franciskuksen syntymäkaupunkiin maagiseen Assisiin.
Majoitumme fransiskaani sisarten ylläpitämään vierastaloon. Asettumisen jälkeen päivän päätös ”omilla jäljillä” ja illallinen.

Ma 8.10. Aamiainen ja päivän avaus. Vierailu vaikuttavassa
Pyhän Franciscuksen Basilikassa. Oppaamme on fransiskaani munkki, joka kertoo meille Giotton freskojen ja muiden taideteosten kautta Franciskuksen ja hänen aikansa elämästä.
Vierailun jälkeen vaellamme Franciscuksen metsän halki (Il bosco del San Francesco) alas kaupungin juurella sijaitsevalle viinitilalle, jossa tutustumme viininviljelyyn ja nautimme picnic-lounaan tilan viinejä maistellen. Tilalta kävelemme takaisin ylös Assisiin. (yht. n. 6km n.1t x suunta. Hetki taas ”omilla jäljillämme”.
Yhteisen illallisen nautimme ravintolassa.

Ti 9.10. Aamiainen ja päivän avaus. Patikoimme Subasio vuoren huipulle vievää tietä ylös rautatammien suojaamaan pyhäkköön Eremo delle Carceri. Se on vuoren solassa piilossa oleva syrjäinen paikka, johon Franciskus ystävineen vetäytyi rukoilemaan ja meditoimaan. Ympärillä on luolia, joihin jo paleokristillisen ajan erakot vetäytyivät. Matkaa yht. n. 4km 1-1,5t
Paluumatkalla pysähdymme syömään lounasta pienessä ravintolassa ja käymme tervehtimässä aasien kasvattajaa ja hänen aasejaan.
Päivän päätös ”omilla jäljillä”. Illallinen majoituspaikassa.

Ke 10.10. Päivän avauksen jälkeen kävelemme monien tarinoiden ja legendojen pyhäkköön San Damianoon. Siellä Franciskuksen kerrotaan kirjoittaneen Aurinko laulun ja hänen ystävänsä ja seuraajansa Pyhän Klaaran, Clarissa nunnajärjestön perustajan asuneen pitkään. Matka n. 2km 30min x suunta

Bussikuljetus klo 13:30 FCO:lle Finnairin iltakoneelle.

TERVETULOA MUKAAN!