Mitä suomalais-matkaajat Umbriasta hakevat?

Perjantai 12.5.2017 klo 10:46

Useasti Sirpan kanssa mietimme, sokeudummekohan itse maakuntamme kauneudesta ja sen tarjoamista mahdollisuuksista, vai osaammeko vielä nauttia kaikesta ympärillä olevasta alkuinnostuksen voimalla. Usein kun olemme asiakkaiden tai ystävien kanssa kierroksella ja kaikki ihastelevat maiseman kauneutta, rauhallisuutta, säätä tai ihmisten ystävällisyyttä, pitää itsekin oikein pysähtyä ja keskittyä asiaan. Olemme huomanneet, että Umbria jättää monet suomalaiset matkailijat sanattomiksi.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Umbria, Italia, suomalaiset matkailijat

Mukavan kiireinen kauden alku

Sunnuntai 7.5.2017 klo 10:58

Huhtikuu toi tullessaan suomalaisia turisteja Umbriaankin, saimme viettää mukavia retkiä hyvän viinin ja ruoan parissa.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Italia, Umbria, UmbriaFi, gastronomia, viinitilakäynnit

Umbriaa kiertämässä hyvän asian puolesta

Maanantai 27.3.2017 klo 17:36

Viime viikonloppuna Umbrian maanteillä liikkui satoja moottoripyöriä tutustumassa pieniin kyliin ja paikallisiin nähtävyyksiin, viiniin ja alueen muihin herkkuihin. Oli nimittäin L’Umbria si rimette in moto-tapahtuma (25.-26.3.), jossa motoristit ympäri Italian saapuivat Umbriaan tukeakseen Umbrian turismia.  Tapahtumassa oli mukana myös lehdistö, ja kussakin kaupungissa motoristisaattuetta oli vastaanottamassa kunnan pormestari.  

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Umbria, motoristit, matkaillen Umbriassa

Anteprima Sagrantino 2013

Keskiviikko 22.2.2017 klo 19:45

Historiallisena taustana:  Montefalcon viininviljelyyn kerrotaan vaikuttaneen voimakkaasti Pyhä Franciscus Assisilainen, joka aikoinaan vei Sagrantino-viiniköynnöksen Montefalcoon,  ja siitä alkoi Sagrantino-rypäleiden viljely.  Sagrantino-nimikin jo viittaa pyhään viiniin, sagra=pyhä.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Sagrantino, Umbria,

Elämää Umbriassa, pienessä Keski-Italian kylässä

Maanantai 30.1.2017 klo 19:03

Sirpa tässä kirjoittelee. En ole juurikaan kirjoitellut blogeja, ja toivon tässä blogissani onnistuvani välittämään sen tunnelman, jonka koen asuessani täällä pikkuisessa, etruskien aikaisessa Spinan kylässä, Umbriassa, Keski-Italian maaseudulla.

Lue lisää »

5 kommenttia . Avainsanat: Umbria, Keski-Italia, Elämää Italiassa

Lomakausi 2016 oli täynnä vilskettä ja vilinää, ja ensi vuodelle lisää vauhtia...

Sunnuntai 11.12.2016 klo 11:52

Lomakausi 2016 oli täynnä vilskettä ja vilinää, ja ensi vuodelle lisää vauhtia...

Päätämme aina sesonkimme perinteiseen asiakastyytyväisyyskyselyyn, jonka lopputulokset ovat nähtävissä kotisivuillamme, ja kirjoitamme lyhyen yhteenvedon menneen vuoden tapahtumista.

 

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Umbria, Italia, umbriablogi

Suomalaisen parin häät Umbriassa

Lauantai 24.9.2016 klo 15:03

Viime viikonloppuna täällä Umbriassa, Assisin kaupungissa, siunattiin avioliittoon suomalainen pariskunta. Siunaaminen tapahtui kauniissa Santo Stefanon kirkosssa. Paikalle oli saapunut Suomesta hääparin lisäksi heidän sukulaisia ja ystäviä. Mekin olimme paikalla, sillä vastasimme käytännön järjestelyistä täällä Umbriassa, yhteistyössä hääparin kanssa.

Lue lisää »

1 kommentti . Avainsanat: Häät Italiassa, häät Umbriassa

Suomalainen legenda elää vahvasti Umbriassa

Torstai 18.8.2016 klo 9:32

Moto Club Jarno Saarinen, Umbrian Petrignanosta järjesti nyt jo 36:n kerran viisipäiväisen tapahtuman nimeltä ”Giro dell’Umbria”, jonka aikana sadat motoristit ympäri Eurooppaa osallistuvat mm. päivittäisiin ajoihin ympäri kaunista Umbriaamme. Tänä vuonna elokuun 15. päivä oli merkittävä, koska Jarno Saarisen puistossa Petrignanossa paljastettiin hänen muistoksei tehty patsas ystävien ja sukulaisten läsnäollessa. Mekin osallistuimme Giro dell’Umbriaan kolmena päivänä, ja tässä hieman kokemuksiamme ja kuvia tapahtumasta. 

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Italia, Umbria, Jarno Saarinen

Italialaiset häät Umbriassa

Maanantai 27.6.2016 klo 12:22

Saimme kunnian olla vieraina paikallisissa häissä täällä Umbriassa viime lauantaina eli Juhannuspäivänä. Häät vietettiin pienessä viehättävässä kylässä, jossa morsiuspari sekä morsiamen perhe asuvat. Häiden viettotapa Italiassa vaihtelee hyvin paljon alueittain, sillä esim. Napolin alueella häät saattavat kestää pari kolme päivää, kun taas täällä Umbriassa häitä vietetään normaalisti yhden päivän.  Ystäviemme häihin osallistui n. 200 häävierasta. 

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Italia, Umbria, häät

Umbrian maakunnan hyvä sijainti

Sunnuntai 15.5.2016 klo 17:48

Umbrian maakunnan  sijainti keskellä Italiaa mahdollistaa sekä lyhyitä että pitkiä matkoja ympäri Italiaa, esimerkiksi molemmille rannikoille; Adrianmeren rannikolle että Tyrrhenian meren rannikolle. Molemmilla rannikoilla on erinomaisia rantakohteita ja paljon muutakin nähtävää eri vuodenaikoina. Me olemme käyneet molemmilla ”puolilla” oikeastaan joka vuosi tämän kuuden vuoden aikana kun olemme asuneet Umbriassa, koska matkan teko ei tosiaan kestä kauaa jos vaikkapa haluaa mennä länsirannikolle Tyrrhenian meren rannalle kuten me teimme viikonlopun aikana. Olemme aina suosineet pienillä matkoillamme kevättä tai alkusyksyä, koska kesäkuun alusta syyskuun alkuun nämä kohteet ovat liian täynnä; ensin tulevat eurooppalaiset ja sitten elokuussa matkailevat italialaiset. Meille sopii hieman hiljaisempi aika, jolloin matkojemme kohteissa on vielä tilaa. 

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Italia, Umbria

Kesää odotellessa

Keskiviikko 11.5.2016 klo 8:01

Italian ja Umbrian kevät on lähtenyt hieman hitaasti liikkeelle sään osalta ja tuntuu siltä että viime aikoina Suomessa on ollut jopa hieman paremmat ilmat kuin täällä. Ilmoista huolimatta suomalaisia on taas ollut jo keväällä täällä Umbriassa matkailemassa, ja tulevana kesänäkin havaintojemme mukaan yhä useampi suomalainen valitsee Umbrian lomailukohteekseen Italiassa.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Italia, Umbria

Keväinen Orvieto Wine Show

Maanantai 18.4.2016 klo 14:04

Umbriassa on tarjolla kevään aikana erilaisia tapahtumia picnic-retkistä viinitapahtumiin, puhumattakaan eri kylien järjestämistä kevätjuhlista.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta.

Kokemuksia italialaisesta baarikulttuurista

Maanantai 28.3.2016 klo 17:50

Italiassa baarit ovat erittäin tärkeä osa kaupungin tai kylän toiminnasta, ja usein vaikka kylä olisi kuinka pieni, siellä on aina paikallinen baari.  Totta kai Italiassa baarit ovat isoissa kaupungeissa ja maaseudulla erilaisia, mutta kuitenkin niiden ilmapiiri ja perimmäinen tarkoitus on varmaan aika samanlainen.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Italia, Umbria, baari

Herkkumatka Norcian tryffeli-markkinoille

Lauantai 5.3.2016 klo 10:32

Olemme käyneet näiden täällä viettämiemme vuosien aikana useita kertoja Monte Sibillinin luonnonpuistossa ja Norcian kaupungissa, mutta jokavuotiset helmikuun lopussa ja maaliskuun alussa pidettävät Norcia Nero -tryffelimarkkinat ovat aina olleet meille yksi tärkeimmistä tapahtumista.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Italia, Umbria, Norcia Nero, Norcia, Monte Sibillini

Anteprima 2012 Sagrantino, kokemuksia uusista viineistä

Keskiviikko 24.2.2016 klo 11:25

Eri viinialueilla Italiassa järjestetään vuosittain, yleensä helmikuussa ns. Anteprima-tilaisuuksia, joissa esitellään viinien maahantuojille ja lehdistölle tietyn vuosikerran viinejä, jotka ovat seuraavaksi tulossa myyntiin ikäännyttämisen jälkeen. Yleensä esittelyssä on alueen tärkein viini, ja täällä Umbrian Montefalcossa se on tietenkin Sagrantino-viini, ja tällä kertaa vuosikerta (DOCG) 2012. Montefalco Sagrantino-viinit muodostavat 16,7 % Umbrian viinituotannosta, ja kaikkien DOCG viinien osuus on 6,3 % Montefalcon viineistä. Kaksipäiväisessä Anteprima-tilaisuudessa tuottajilla on kyllä mahdollisuus maistattaa myös tilansa muitakin viinejä esittelyyn varatussa tilassa, mutta edellä mainittujen vuosikertojen viinit ovat tilaisuuden tärkein osa-alue. Vastaavia tilaisuuksia järjestetään myös esim. Montalcinossa tai Montepulcianossa.

Lue lisää »

1 kommentti . Avainsanat: Italia, Umbria, Anteprima 2012 Sagrantino

Useita tapahtumia Umbriassa helmi-maaliskuussa!

Keskiviikko 10.2.2016 klo 15:28

Vaikka talvinen elämä Umbriassa onkin hieman hiljaisempaa aikaa jo säänkin vuoksi, niin kulttuurielämässä ja muissakin tapahtumissa tuntuu löytyvän kuitenkin runsaastikin tarjontaa.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Italia, Umbria, UmbriaFi, tapahtumia

Ennusteiden mukaan asuntojen hinnat Italiassa lähtevät nousuun

Keskiviikko 27.1.2016 klo 18:37

Viime vuoden (2015) loppupuolella tehdyn tutkimuksen (Monitorimmobiliare) mukaan, jossa oli mukana 13 Italian suurinta kaupunkia, asuntojen, toimistojen ja liikehuoneistojen neliöhinnat jatkoivat laskuaan edelleen vuonna 2015, mutta tähän olisi tulossa käänne.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Italia, asuntojen hinnat

Palvelutoiminnan tilinpäätös 2015

Maanantai 4.1.2016 klo 14:39

Maailmalla vuosi 2015 oli muutosten ja merkittävien tapahtumien vuosi, jotka vaikuttavat vielä usemman vuoden päähän.  Mekin teimme toimintaamme liittyen ehkä yhden suurimmista muutoksista, eli suljimme 3,5 vuoden jälkeen italialaisten tuotteiden verkkokauppamme huhtikuussa 2015.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Italia, Umbria, UmbriaFi

Kokemuksia Umbrian viinintuottajista ja viineistä

Lauantai 21.11.2015 klo 11:30

Blogin periaatteiden mukaisesti kirjoituksen tulisi olla lyhyehkö ”päiväkirjamainen” tarina eri aiheista, mutta valitettavasti tästä tuli minulle tyypillinen useamman sivun kirjoitus. Sanoisin myös näin, että tästä aiheesta kirjoittaminen ainakin minulle tuottaa aina enemmän kuin ”päiväkirjan” sen mieleenkiintoisuuden takia.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Italia, Umbria, umbrialaiset viinit, umbrialaiset viinitilat

Syksy ja sadonkorjuu

Sunnuntai 27.9.2015 klo 16:45

Olen kysellyt vuoden aikana monilta viininviljelijöiltä ja oliivitarhojen omistajilta, miltä tämä vuosi sadon kannalta näyttää, ja vastaukset ovat olleet hyvin varovaisia ja epämääräisiä. Onhan se ymmärrettävää koska sadon laatuun ja määrään vaikuttaa vuoden aikana niin moni asia.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Umbria, sadonkorjuu, vendemmia, viinitilat

Vanhemmat kirjoitukset »