Vierailu Derutan keramiikka-pajassa

Derutan vanha kukkula-kaupunki on maailmankuulu keramiikastaan, ja kaupungin keskustassa sen voi hyvin omin silmin havaita. Opastamme teidät aitoon keramiikka-pajaan, jossa aviopari Giovanna ja Roberto ovat vuosikymmenten ajan valmistaneet Derutan keramiikkaa. Koko valmistusprosessi tehdään käsityönä, alusta loppuun, edelleen tänäkin päivänä.

Vierailun hinta keramiikkapajassa on 12€/henkilö. Kulkeminen omilla autoilla ja tapaaminen sovitussa paikassa, josta menemme pajalle yhdessä.  Vierailu kestää noin 1,5 tuntia, jonka aikana on mahdollisuus ostaa Giovannan ja Roberton valmistamaa keramiikkaa.  Heidän valikoimassa on käyttö- ja koriste-esineiden lisäksi myös runsas valikoima koruja; kaulariipuksia, ranne- ja korvakoruja sekä solkia.

Muutama sana Derutan keramiikasta. Vaikka Derutan keramiikan alkuperää ei vielä ole löydetty, tiedetään kuitenkin että puhumme ajanjaksosta 1200 jKr. On löydetty merkkejä siitä, että jo tuolloin Derutan ja sen lähistössä valmistettiin terrakottaa ja tiiltä. Derutan oivallinen maantieteellinen sijainti teiden ja jokien varrella on saattanut vaikuttaa keramiikka-keskittymän syntymiseen juuri Derutaan. Derutassa on perinteisesti valmistettu koriste-esineitä, mutta myös käyttöesineitä. Vuoden 1456 suuren epidemian jälkeen Derutan kaupunkia asutettiin muualta Italiaa siirtyneillä kansalaisilla, ja tuon muuton aikaansaannoksena Derutan keramiikka-taide koki nousun. Uudet taiteilijat toivat mukanaan uusia ideoita, tekniikoita ja värejä.

wp_20131012_002.jpg