Erilaista pizzaa (29.6.2017)

Ravintola on nimeltään Meunier – Champagne&Pizza ja se sijaitsee lähellä Perugiaa Cornianon kunnassa ja erään suurehkon kauppakeskuksen yhteydessä. Ravintolaa pitävät Umbrian Sommelier-yhdistyksen Sommelierit yhdessä muutaman kokin kanssa ja ravintola on avattu tämän vuoden toukokuussa.

Ravintolan menu muodostuu alkuruoista (antipasto) sekä pizzoista, joista voi tilata tietysti perinteisenkin pizzan mutta ravintolakonseptin erikoisuus on nimenomaan heidän oma ideansa pizzasta. Heidän pizzansa, joita on useita vaihtoehtoja, tehdään laadukkaista raaka-aineista (DOP) ja taikinana käytetään 48 tuntia kohotettua taikinaa, josta heillä on ns. taikinajuuri. Hiivana käytetään 50/50 oluthiivaa ja tavallista hiivaa.

Pizza paistetaan erikseen ja valmiin pizzapohjan päälle laitetaan sitten vasta esim. parman kinkkua, keittokinkkua,mortadellaa tai muita täytteitä menuvaihtoehtojen mukaan. Ja juomaksi valitaan 90 % shampanjaa, pullottain tai lasettain.  Listalla on noin 70-80 eri shampanjamerkkiä.

Sirpa otti alkuruoaksi anjoviksia (tosi laadukkaita) ja minä otin lihatartarin ja pizzoiksi heidän omat pizzat parmankinkulla ja mortadellalla ja juomaksi lasilliset Gardet Brut Premier Cru, joka on valmistettu 60% Pinot Noir ja 40% Meunier-rypäleistä. Meille olisi kyllä riittänyt yksikin pizza puoliksi, koska pizzat olivat erittäin runsaita. Pizzat on aina jaettu paloiksi, joten pizzan jakaminen on helppoa.

Kaiken kaikkiaan mielenkiintoinen uusi ravintolakonsepti, ja kun on käynyt ravintolassa ruokailemassa niin ymmärtää tämän shampanjan ja pizzan välisen yhteyden.

Kuvat puhukoon puolestaan! Suosittelen!

 

Ruokaretki Italiaan - erilaiset pizzat Ruokaretki Italiaan - ihanat alkupalat

Ruokaretki Italiassa - ihanat viinitilat Ruokaretki Italiaan - ravintolat