Gastronomia-retket


Gastronomia-retkellä on ainutlaatuinen tilaisuus tutustua Italian gastronomiaan ja umbrialaisiin paikallisiin tuotteisiin. Umbria tuottaa laatutuotteita mm. oliiviöljyä, viiniä, erilaisia lihaleikkeleitä (salamit, prosciutto), juustoja, palkokasvituotteita (mm. linssejä), sahramia sekä tryffelisientä. Ai niin – se jäätelö!

Gastronomia-retken järjestämme asiakkaan mieltymysten mukaisesti niin sisällön kuin kestonkin osalta. Retki voi sisältää vierailun esim. viinitilalla sekä oliivitilalla, joissa molemmissa nautimme paitsi paikallista viiniä ja oliiviöljyä, myös paikallisia ruokia. Tai retki voi sisältää tryffelinmetsästystä lounaan kera ja sen lisäksi vaikkapa vierailun juustolassa.

Mukana retkellä oppaana ja tulkkina on Sirpa, joka on käynyt lukuisia gastronomia-kursseja Umbriassa.

Alla on yksi esimerkki retkestä. Kaikki toiveet pyrimme toteuttamaan!

Esimerkki: Vierailu viinitilalla sekä oliivitilalla

Aloitamme päivämme aamupäivällä menemällä ensin oliivitilalle. Siellä tutustumme oliivitarhaan ja tuotantoprosessiin, jonka jälkeen maistelemme tilan oliiviöljyjä kevytlounaan ja paikallisen viinin kera. Tämän jälkeen matkaamme viinitilalle, jossa tutustumme viinitarhaan, tuotantoprosessiin, viinikellareihin, ja sen jälkeen maistelemme tilan viinejä paikallisista raaka-aineista tehdyn leikkelelautasen kera.

Hinta: 55€/hlö ja lisäksi 20€ palvelumaksu/ryhmä

Vaihtoehtoja gastronomia-retken kohteiksi:

- viinitila

- oliivitila

- juustola

. perhevetoinen lihajalostamo

- tryffelinmetsästys

- jäätelön valmistus

- kokkausilta Umbrialaisittain