Norcia

"Italian kauneimmat kylät"

Norcian kunta sijaitsee Perugian maakunnan kaakkois-osassa, vajaan sadan kilometrin päässä Perugian kaupungista ja on noin 600 metrin korkeudessa meren pinnasta. Norcia tunnetaan vehreästä luonnostaan ja se on Umbrian ja koko Italian tunnetuimpia kulinaristisia keskuksia.

Paikallisia herkkuja

Sieltä tulee mm. maan parhaat sian lihasta tehdyt salumit (salamit ja kinkut), maailmankuulu Tartufo eli tryffelisieni sekä juustoja, mm. lampaan maidosta tehty Pecorino. Paikallinen erikoisuus on myös linssit. Norciassa kannattaa ehdottomasti käydä ja samalla käydä Sibillini-vuorilla ja kansallispuistossa.

Ajomatka Norciaan on erittäin kaunista ja vehreää vuoristomaisemaa mikäli ajat Norciaan Perugiasta päin ohi Folignon ja Spoleton. Tämä on retki jolle kannattaa varata kokonainen päivä.

Kuten useimmilla Umbrian kylillä ja kaupungeilla, myös Norcian vanhalla keskustalla on pitkä historia. Norcian historiallinen keskusta on pieni ja hyvin sievä. Sen pääkatu on pääosin turisteille paikallisia herkkuja tarjoavia ravintoloita ja pikku-liikkeitä.

Kun menet käymään Sibillineillä, lounas Norcian vanhassa keskustassa reissusi jälkeen maistuu varmasti taivaalliselta. Huomaa, että lounasaika päättyy ravintoloissa viimeistään kolmen aikaan iltapäivällä, jonka jälkeen ravintolat ovat kiinni illalliseen saakka.Sirpan ja Pekan matkavinkit

Nähtävyydet Italiassa - Norcia

Nähtävyydet Italiassa - Norcian kylä

Nähtävyydet Italiassa - Norcia, herkkukauppa

Nähtävyydet Italiassa - tryffelimarkkinat

Nähtävyydet Italiassa - tryffelisienet