Trevi

"Italian kauneimmat kylät"

Trevi on keskiaikainen pieni kaupunki, jota ei voi olla huomaamatta SS75-moottoritietä ajaessa ja melkeinpä olla pysähtymättä kuvaamaan sitä; kaupunki nousee jylhästi vuoren kukkulalla.

Oliiviöljy

Trevi tunnetaan ”oliiviöljyn pääkaupunkina”, sillä sieltä saadun öljyn arvioidaan olevan Umbrian laadukkainta. Treviä ympäröivät vuorten rinteet ovatkin täynnä oliivipuita. Trevissä juhlistetaan uuden sadon oliiviöljyä vuosittaisilla Festivol-juhlilla aina marraskuun ensimmäisinä päivinä.

Vaikka Trevi on pieni kaupunki, siellä on kuitenkin kaikki palvelut ja useita ravintoloita. Trevin ympäristössä on upeat mahdollisuudet patikointiin oliivilehtoja pitkin, maisemana Umbrian laakso.Sirpan ja Pekan matkavinkit

Nähtävyydet

Kävelymatkan päässä Trevin keskustasta Bovarassa on n. 1700 vuotta vanha oliivipuu, joka on suojeltu ja numeroitu Italian yhdeksi arvokkaimmista puista. Kulttuurinähtävyyksiä Trevissä ovat mm. 1200-luvulta oleva San Francescon kirkko, Oliiviöljy-museo sekä 1600-luvun alusta oleva Villa Fabri, jossa nykyisin toimii mm. Trevin turistitoimisto.

Nähtävyydet Italiassa - Trevi

Nähtävyydet Italiassa - patikointia Trevissä

Nähtävyydet Italiassa - Trevin kylän kirkko