Luonto ja liikunta

Umbria tarjoaa lukuisia mahdollisuuksia mm. kävelyyn, patikointiin, pyöräilyyn ja golfiin.

Kevyitä kävelyretkiä on kiva tehdä mm. Umbrian laaksossa, tasaisessa maastossa, ihaillen samalla Umbrian kukoistavaa maataloutta. Netistä löytyy hyvät reittivalikoimat niin patikointiin kun pyöräilyynkin.

Urban trekking on laji johon sinulla on loistava mahdollisuus Perugian kaupungin historiallisessa keskustassa. Keskusta sijaitsee vuoren laella, ja kadut viettävät aina ylös- tai alaspäin, vierailukohteita on runsaasti. Perugian keskustassa on jopa opastekyltit ”Urban trekking” -kierrokselle.

Umbrian maakunta on erinomainen alue pyöräilyä varten, olet sitten harrastelija tai jo kokeneempi kuntopyöräilijä. Varsinkin Umbrian laakson alue, jossa sijaitsevat esimerkiksi Assisi, Spello, Foligno, Subasio-vuori, sekä Trasimeno-järven alue ovat suosittuja kohteita.

Upeita päiväretkiä suosittelemme tekemään Euroopan suurimmille vesiputouksille Cascata delle Marmore. Putousta pitkin pääsee kävelemään koko matkan ylhäältä alas. Trasimeno-järven saarista luonnosuojelualue Isola Polvese on hieno kohde. Myös vuoristot Monte Subasio sekä Monti Sibillini ovat upeita luontokohteita päiväretkeksi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nähtävyydet Italiassa - patikointia Trevissä