Luonto ja liikunta

Umbriassa Apenniinit tarjoaa lukuisia mahdollisuuksia kävelyyn ja patikointiin ja näiden lisäksi, mm. Monte Cuccon upean vuoriston, joten varmasti löydät sopivia reittejä ja eri reitin ja maaston vaikka joka päivälle. Voit valita kulkureittisi vuoriston metsäisellä osuudella polkuja pitkin, tai reitin oliivi- ja viinitarhojen välissä tai ylempänä vuoristossa aukeammilla karummissa maisemissa. Valittavanasi on myös useita ulkoilupuistoja, Percorso verde, joissa on kiva tehdä juoksu- ja kävelylenkkejä.

Kevyitä kävelyretkiä on kiva tehdä mm. Umbrian laaksossa, tasaisessa maastossa, ihaillen samalla Umbrian kukoistavaa maataloutta. Huomaa kuitenkin, että täällä ei ole kävely- ja pyöräteitä ollenkaan, joten joudut kävelemään ajotien reunassa.

Urban trekking on laji johon sinulla on loistava mahdollisuus Perugian kaupungin historiallisessa keskustassa. Keskusta sijaitsee vuoren laella ja kulkeminen siellä on tehokasta liikuntaa jo itsessään. Keskustassa on runsaasti nähtävää ja tutkittavaa (kts. tarkemmin osiossa Perugian taidetta) ja kaupunkikävely antaa mahdollisuuden liikuntaan usean päivän ajaksi. 

Umbrian maakunta on erinomainen alue pyöräilyä varten, olet sitten harrastelija tai jo kokeneempi kuntopyöräilijä. Varsinkin Umbrian laakson alue, jossa sijaitsevat esimerkiksi Assisi, Spello, Foligno ja Monte Subasio, ovat suosittuja kohteita niille turisteille, jotka haluavat viettää aktiivisen loman ja valitsevat siihen mm. pyöräilyn.  Katso myös opastetut pyöräretket:  https://www.umbria.fi/umbria-bike-tour-opastetut-pyoraretket-umbriassa/.

Täällä on runsaasti uimahalleja ja kuntosaleja. Kuntosalit toimivat myös kuukausimaksuperiaatteella eivätkä vaadi vuoden jäsenyyttä. Umbriassa kun ei sitä meren rantaa ole, täällä on lähes joka kaupungissa uimahallin lisäksi myös ulko-uimala. 

Tennis on Italiassa hyvin suosittu urheilulaji ja täällä on lukuisia ulko- ja sisäkenttiä, joten tenniksen harrastajakin varmasti löytää itselleen täältä hyvät peliolosuhteet. Melonnasta ja koskenlaskusta (drafting, canyoning) kiinnostuneille on lukuisia mahdollisuuksia, erityisesti Sibillini-vuoristossa Valnerinan alueella sekä Cascata della Marmore –vesiputouksilla.