Mitä suomalaiset turistit Umbriasta hakevat? (12.5.2017)

Palataanpa aiheeseen eli tarkoitukseni oli hieman kertoa siitä, mitä matkailija hakee Umbriasta lomansa aikana. Tottakai matkailijoita on monenlaisia ja jokaisella on omat tavoitteensa lomanvieton sisällöstä. Selvästi Umbriaan tulevat suomalaiset matkailijat meidän kokemuksen mukaan ovat keski-ikäisiä tai vanhempia, jotka eivät välttämättä kaipaa aina uima-altaalla makoilua, mutta tietysti jos kyseessä on perhe lapsineen tai kaveriporukka, niin halutaan varmistaa että majapaikassa on uima-allas.

Harvemmin olemme tavanneet suomalaisia matkailijoita, jotka ovat viettäneet viikon uima-altaalla, vaan pyritään aina etsimään uusia nähtävyyksiä tai kokemuksia loman aikana. Suomalaiset käyvät mielellään useissa Umbrian kukkulakaupungeissa kuten esim. Perugiassa, Assisissa, Spellossa, Spoletossa, Norciassa, Gubbiossa tai Orvietossa tutustumassa historiallisiin paikkoihin kuten museoihin tai kirkkoihin.

Tai halutaan tutustua Trasimeno-järveen, joka on Italian 4. suurin järvi. Trasimeno-järven alue on erinomainen kohde viettää päivä uimarannalla tai lounastaa Passignano sul Trasimenon tai Castiglione del Lagon tapaisissa kaupungeissa. Samoin voi piipahtaa laivalla vaikkapa Maggiore ja Polvese – saarilla.

Monelle matkailijalle on myös liikunta tärkeää ja silloin voi patikoida vaikkapa Monte Subasiolla, jonka rinteillä sijaitsee Assisisin kaupunki, tai voi vuokrata pyörän ja pyöräillä pitkin Umbrian maanteitä. Umbriassa on hyvin merkityt reitit sekä patikoijille että pyräilijöille. Vaihtoehtoja on monia liikunnan harrastamiseen aina golfin peluuseen ja laskemiseen kanootilla jokia pitkin lähellä Monte Sibillinin vuoristoa.

Toisaalta jos haluaa Italian matkallaan käydä shoppaamassa, niin erinomainen outlet-paikka on Umbrian ja Toscanan rajalla Valdichianassa, jossa on yli 100 eri liikettä joukossa sekä italialaisia että ulkolaisia merkkituotteita.

Liikunnan, historiallisten nähtävyyksien ja kauniin luonnon lisäksi suomalaisia kiinnostavat paikalliset tuotteet kuten viinit, oliiviöljyt, juustot, keramiikka, artisaanioluet ja monet muut paikalliset herkut, joita paikalliset tuottajat mielellään matkailijoille maistattavat ja tietysti myös myyvät.

Eräs kevään, kesän ja alkusyksyn kohde, johon suomalaiset eivät ole oikein löytäneet, ovat paikalliset tapahtumat (sagra, festa), joita järjestetään kesäkautena paljon ja joissa tarjotaan edulliseen hintaan paikallisia herkkuja. Tapahtumia kannattaa etsiä paikallisista viikkolehdistä. Ne suomalaiset, joiden kanssa olemme olleet tapahtumissa ovat aivan haltioituneita tapahtumien autenttisuuteen.

Ja lopuksi täytyy vielä mainita Umbrian kulttuuritarjonta, jota suomalaiset hyödyntävät kiitettävästi lomamatkoillaan. On muusiikkitapahtumia kuten Umbria Jazz kansainvälisine artisteineen tai jos diggaa bluesista, niin sitten vaan kuuntelemaan Trasimeno Bluesin konsertteja. Ja on tietysti paljon muitakin tapahtumia musiikista kiinnostuneille klassisesta paikalliseen musiikkiin.

Umbria on vilkas maakunta, joka tarjoaa jokaiselle jotakin ja me autamme mielellämme suomalaisia löytämään mieluisimmat lomakokemukset!

Retkipalvelut Italiassa - luonnon nähtävyydet Retkipalvelut Italiassa - luonnon nähtävyydet, vuoristot

Retkipalvelut Italiassa - luonnon nähtävyydet, meren ranta Retkipalvelut Italiassa - kylät ja kaupungit