Mukavan kiireinen kauden alku (7.5.2017)

Huhtikuu toi tullessaan suomalaisia turisteja Umbriaankin, saimme viettää mukavia retkiä hyvän viinin ja ruoan parissa.

Lomakauden alku näyttää vakiintuvan suomalaisille Umbrian matkailijoille aina maalis-huhtikuun vaihteeseen. Tänä vuonna huhtikuu oli jopa hieman normaalia kiireisempi, järjestimme runsaasti viinitila- ja gastronomiaretkiä eri puolille Umbriaa. Toteutimme ensimmäisen kerran gastronomia-retkiä, jotka pitävät sisällään koko päivän kierroksen paikallisten tuottajien luona maistellen viinejä ja paikallista ruokaa sekä tutustumalla ennen kaikkea pieniin ns. artesaani-tuottajiin. Hyvinhän ne menivät, vaikka retki kestääkin koko päivän.

Paikalliset viinit, oliiviöljy, juustot ja oluet, lihatuotteet ja myös keramiikka kiinnostavat suomalaisia. Voihan se olla, että Suomessa tällaiset pienet perheyritykset ovat kohta historian havinaa ja kaikki ostetaan markettien valmistiskeiltä.  Asiakkaat myös tuntuvat arvostavan sitä, että retkillä on mukana paikallinen suomalainen, joka osaa Italian kielen ja tuntee tuotteet sekä tuottajat.  Kausi on nyt retkien osalta aloitettu ja katsotaan millaisia kokemuksia meillä on, kun kausi loppuu loka-marraskuussa.
Huhtikuussa ja toukokuun alussa saimme myös majoittaa ja kestitä yläkerran pienessä B&B:ssämmekin pari asiakasryhmää.

Tänäkin vuonna saamme tänne Umbriaan muutaman isomman ryhmän vieraaksemme. Syyskuun alussa täällä järjestetään Jooga- ja Mindfulness retriitti ja heti sen perään alkaa Viini- ja ruokaretki Umbriaan ja Toscanaan.

Suomalaisia tulee tänäkin vuonna meidän kauttamme sivustollamme oleviin majoituskohteisiin ja ehkä hieman poikkeuksena viime vuoteen, varauksia tehdään nopeallakin aikataululla. Onneksi meillä on useita erinomaisia kohteita ja aina löytyy vapaita loma-asuntoja. Saamme myös tulevalla viikolla laitettua sivustollemme jälleen uuden kohteen niille lomailijoille, jotka ovat isommalla joukolla ja haluavat viettää lomansa lomatalossa.

Tähän loppuun vielä kommentti toukokuun merkittävistä tapahtumista Umbriassa, jotka löytyvät myös  tapahtumakalenteristamme.  Toukokuun 16. päivä ajetaan Giro d’Italian 10 etappi Folignosta Montefalcoon. Toukokuun 19. päivä puolestaan vanhojen autojen MilleMiglia kilpa-ajo kulkee myös Umbrian halki. Autot voi nähdä ainakin Gubbiossa, Perugiassa ja Ternissä.

Toukokuun lopulla 28. päivä on taas perinteinen Italian Cantine Aperte, eli avoimet ovet viinitiloilla. Mikäli olette tulossa Umbriaan toukokuun lopulla, järjestämme myös Cantine Aperteen liittyviä retkiä.

Hyvää kevään jatkoa ja tervetuloa Umbriaan!

Retki italialaiselle viinitilalle hevoskyydillä