Muuttaisinko Italiaan? Jokamiehen opas asunnon ostamiseen ja liiketoiminnan aloittamiseen.

kuva_1.jpg

Oppaamme tavoitteena on kertoa lukijalle asiapainotteisesti käytännön kokemuksiin perustuen mitä asioita tulee huomioida ja miten toimia kun muutetaan Suomesta Italiaan asumaan joko tilapäisesti tai pysyvästi. Opas sisältää ohjeita mm. osto- prosessista kustannuksineen ja dokumentteineen, kirjojen siirrosta Italiaan, sairausvakuutuksesta sekä perusasiat liiketoiminnan aloittamiseksi Italiassa. Oppaaseen on pyritty suoraviivaisesti kirjaamaan asioita joista lukija voi poimia itselleen muistilistan eri tilanteisiin.

Olemme asuneet Italiassa, Umbrian maakunnassa yhtäjaksoisesti kesäkuusta 2010 alkaen jota ennen meillä oli Umbriassa loma-asunto. Olemme suorittaneet Italiassa kolme asuntokauppaa: yhden kerrostalo-asunnon oston uudisrakennuksena rakennuttajalta, yhden käytetyn talon ja maan oston ja yhden kerrostalo-asunnon myynnin. Olemme ostaneet auton. Olemme aloittaneet liiketoiminnan. Olemme siirtäneet kirjamme Suomesta Italiaan. Olemme kirjanneet kiemurat ja koukerot jotka olemme matkan varrella joutuneet itse selvittämään ja näin syntyi tämä 23-sivuinen opas helpottamaan Sinun mahdollista siirtoa Italiaan.

Oppaan ensimmäisen version jälkeen olemme olleet suomalaisten asiakkaidemme tukena asunnon ostoon liittyvässä prosessissa ja kaupantekotilaisuuksissa, joten osaamista ja tietämystä on karttunut jo myös omien henkilökohtaisten kokemusten lisäksi.

Tarjoamme myös asunnon hankintaan liittyvää konsultointipalvelua, jossa autamme asiakasta ostotarjouksen ja kauppasopimuksen arvioinnissa ja mahdollisten muutosten tekemisessä, sekä osallistumme tarvittaessa kaupantekotilaisuuten yhdessä asiakkaan kanssa. Voimme toimia myös asunnon myyjän/kiinteistövälittäjän ja ostajan välisenä yhteyshenkilönä koko kaupantekoprosessin ajan sekä italian että englannin kielellä. Konsultointipalvelumme toimialueena on koko Italia. Lisätiedot konsultointipalveluista löytyvät myös www.expatitalia.com-sivustoltamme.

Palautteita konsultointipalvelua ostaneelta asiakkaaltamme:

”Minna haluaa kertoa ihan erikseen, että Sirpa olet täällä lähes päivittäin hänellä mielessä, kun hän on niin onnellinen tästä paikasta ja Sinä olet siinä niin merkittävästi ollut auttamassa. Ja apua varmasti taas jossain tarvitaan...”

"Olimme jo vuosia seuranneet Keski-Italian myynnissä olevia asuntoja ja vihdoin keväällä 2016 löysimme sopivan Umbriasta. Nyt jälkikäteen prosesseja arvioiden suurin asian onnistumiseen vaikuttava tekijä oli Sirpan ja umbria.fi:n löytyminen netistä. Emme tunteneet italialaisen asuntokaupan rutiineja emmekä osanneet italiaa juurikaan. Sirpan apu asuntokaupan eri vaiheissa jo tarjouksen tekemisestä kaupantekoon ja keittiö- ja huonekalutoimitusten valvonnassa ja niihin liittyvien poikkeamien hallinnassa on ollut meille korvaamattoman arvokasta koska itse olemme voineet olla paikalla ainoastaan lomien yhteydessä.

Suosittelemme Sirpaa / Umbria.fi:tä avuksi kun aiot ostaa asunnon Italiasta!" - Maria ja Heimo Sipoosta


"Tukeni ja turvani Italiassa on ollut voimakaksikko Sirpa ja Pekka Sipola.
He tuntevat hyvin Umbrian alueen. Onpa ongelmani ollut mikä tahansa,
olen saanut heiltä apua; he ovat toimittaneet minulle milloin maalaria
milloin putkimiestä tai kiinteistövälittäjää. Asuntokaupasta tai
neuvotteluista pankin kanssa en olisi selvinnut ilman
Sirpan asiantuntevaa
apua."

Terveisin Ulla ja Esa, ...sekä Topo ja Tassu Tampereelta!


Asiakkaamme palaute Muutto-oppasta:

"Opas oli hyvä. Siinä oli kerrottu asiat selvästi ja juuri sellaisella tasolla, mistä meille on varmaan hyötyä. Ennestään meillä on englantilaisten tekemiä oppaita ja voin kyllä sanoa, että juuri tuota suomalaista näkökulmaa ja tarkkuutta kaivattiin."

Tilausohjeet
Oppaan hinta on 24,00 euroa sisältäen ALV:n. Opas toimitetaan asiakkaalle sähköpostilla pdf-muodossa laskun maksamisen jälkeen.

Oppaan voit tilata lähettämällä sähköpostin umbriafi@umbria.fi

Opasta päivitetään tarvittaessa Italiassa tapahtuvien asuntokauppaan liittyvien muutosten mukaisesti. Viimeisin versio 4.1 on päivätty 1/2017.