Muutto-opas Italiaan

Olemme kirjoittaneet muutto-oppaamme ensimmäisen version jo vuonna 2011, ja siitä lähtien päivittäneet sitä kertyneiden asiakaskokemusten ja Italian muuttuneiden käytäntöjen ja ohjeistusten mukaisesti.

Oppaamme tavoitteena on kertoa lukijalle käytännön kokemuksiin perustuen, mitä asioita tulee huomioida ja miten toimia, kun muutetaan Suomesta Italiaan asumaan joko tilapäisesti tai pysyvästi. Oppaaseen on pyritty suoraviivaisesti kirjaamaan asioita, joista lukija voi poimia itselleen muistilistan eri tilanteisiin.

Asunnon ostaminen Italiasta saattaa suomalalaiselle tuntua hyvin byrokraattiselta, mutta ostoprosessi on kuitenkin säädetty suurelta osalta laissa ja asetuksissa, ja siten se noudattaa määrättyä ohjeistusta. Tulee kuitenkin huomioida, että asuntokauppa saattaa hieman poiketa maakunnittain, mutta erilaisuudet ovat kuitenkin hyvin pienet.

Opas sisältää ohjeita mm.

  • kiinteistö/asuntokaupan ostoprosessista kustannuksineen ja dokumentteineen
  • kirjojen siirrosta Italiaan
  • sairausvakuutuksesta ja kunnallisesta terveydenhuollosta Italiassa
  • perusasiat liiketoiminnan aloittamiseksi Italiassa

Olemme asuneet Italiassa, Umbrian maakunnassa yhtäjaksoisesti kesäkuusta 2010 alkaen, jota ennen meillä oli Umbriassa loma-asunto. Olemme tehneet Italiassa kolme omaa asuntokauppaa. Olemme ostaneet auton. Olemme aloittaneet liiketoiminnan. Olemme siirtäneet kirjamme Suomesta Italiaan. Olemme auttaneet useita asiakkaitamme asunnon hankinnassa Italiasta, joten kokemusta ja osaamista on tullut jo muistakin kuin omista projektista.

Olemme kirjanneet ylös kaikki kiemurat ja koukerot, jotka olemme matkan varrella joutuneet selvittämään, ja näin syntyi tämä 23-sivuinen opas helpottamaan Sinun mahdollista siirtoasi Italiaan. Päivitämme Muutto-opasta vuosittain, joten opas pysyy ajan tasalla merkittävistä muuttoon liittyvissä asioissa.Sirpa ja Pekka Sipola


 

  • Muutto-opas Italiaan - asunnon hankinta

Konsultointipalvelut - asunnon osto Italiasta

Tarjoamme myös asunnon hankintaan liittyvää konsultointipalvelua, jossa autamme asiakasta ostotarjouksen ja kauppasopimuksen arvioinnissa ja mahdollisten muutosten tekemisessä, sekä osallistumme tarvittaessa kaupantekotilaisuuten yhdessä asiakkaan kanssa.

Autamme myös kauppasopimuksen tekemisen jälkeen esille tulevissa asioissa, kuten kirjojen siirrossa Italiaan, sähkö -, kaasu -, ja vesisopimusten teossa.

Autamme myös mahdollisessa remontissa toimimalla yhteyshenkilönä ja tulkkina rakennusliikkeen ja asiakkaan välillä.

Mikäli asiakas päättää aloittaa liiketoiminnan Italiassa, voimme myös auttaa asiakasta liiketoiminnan alkuvaiheessa.

Voimme toimia asunnon myyjän/kiinteistövälittäjän ja ostajan välisenä yhteyshenkilönä koko kaupantekoprosessin ajan sekä italian että englannin kielellä.

Konsultointipalvelumme toimialueena on koko Italia.

Lue tästä asiakkaan kirjoittama tarina kokemuksistaan!

https://www.umbria.fi/wp-content/uploads/2018/07/Asiakastarina.pdf