Ravintolasuosituksia

Tähän olemme koonneet listan ravintoloista, joissa itse olemme käyneet, ja joita voi suositella matkailijoille. Useat näistä ravintoloista ovat tulleet meille tutuksi paikallisten umbrialaisten ystäviemme kautta ja ovatkin paikallisten suosimia.

Huomaa, että ravintoloilla on ”giorno di chiusura” eli yksi päivä viikossa jolloin ravintola on kiinni. Tarkista siis vaikkapa netistä tai soittamalla että ravintola on auki ennen kuin menet. Huomaa myös, että kaikki ravintolat eivät tarjoa pizzaa.


Osteria il Sagrantino Montefalco
– Località S. Marco, 5, 06036 Montefalco PG
tel.  +39 0742 718288, auki kaikkina muina päivinä paitsi maanantaina

Osteria il Sagrantino on tänä vuonna avattu ravintola muutama kilometri Montefalcon kaupungin ulkopuolella. Ravintola on auki sekä lounasaikaan että iltaisin ja tarjoaa erittäin laajan valikoiman Sagrantino-viinejä sekä muita viinejä myös eri puolilta maailmaa. Kuovuviinit ja shampanjat kuuluvat viinilistalle. Täältä voi ostaa viinejä ja paikallisia ruokia kotiin tai nauttia ne ravintolan viihtyisissä tiloissa.  Menussa löytyy sekä pastoja, salaatteja että pääruokia kohtuulliseen hintaan.

Tarkemmat tiedot ja kuvia löytyy heidän verkkosivuiltaan: https://www.osteriasagrantinomontefalco.com/

 


La Locanda del Tramonto Infinito
– Via Carlo Pisacante, locanda Morolla, Marsciano, Perugia
tel. +390757750236, pöytävaraukset etukäteen varsinkin viikonloppuisin. Varauksen voi tehdä myös heidän verkkosivuilla olevalla lomakkeella.

Tämä ravintola tarjoaa hyvin perinteistä umbrialaista ruokaa sekä paikallisia viinejä. Ravintola on auki sekä lounas -että illallisaikaan.  Tiistaisin ravintola on suljettu. Ravintola sijaitsee upealla paikalla mäen päällä, josta on hyvät näköalat ja siellä voi seurata auringonlaskua mihin ravintolan nimikin viittaa.

Tarkemmat tiedot ja kuvat löytyvät heidän verkkosivuiltaan: https://lalocandadeltramontoinfinito.com/


Meunier – Restaurant, Champagne & Pizza
– Via Aldo Capatini snc, Corciano, Perugia.
Ravintola sijaitsee samalla alueella kun Quasarin ostoskeskus.
Varaukset etukäteen +39 075 517 9460.

Tämä uusi ravintola tarjoaa hieman erilaista ruokaa erittain hyvällä maulla. Ravintolan viini- ja shampanjalista on erinomainen ja ruokana tarjotaan erilaisia alkuruokia ja ruokaisia pizzoja. Tällä hetkellä löydät parhaat tiedot tästä ravintolasta Facebookista. Varaukset täytyy tehdä etukäteen koska ravintola ei ole kovin suuri ja se on aukisin ainoastaan iltaisin.


Trilogy – Ristorante, Pizzeria
– Strada Stazione di Ramazzano, 4, 06134 Perugia. +39 075 5918279

Trilogy sijaitsee n. 20 minuutin matkan päässä Perugiasta E 45 moottoritietä ja kääntyy Boscon liittymästä Fosso del Diavoloon päin. Trilogy on mielyttävä ravintola, jonka menulta löytyy antipastaa, primiä etc. ja tietysti pizzaa. Kesällä on myös mahdollista syödä ulkona.


Ristorante il Rientro
– Via Santo Stefano, 28, 06033 Cannara, Perugia, + 39 0742 720218.

Il Rientron ravintola sijaitsee pienessä ja idyllisessä Collemancion kylässä, jonne pääsee helposti esim. Cannarasta. Tie kylään on mutkainen, ja varsinkin illalla palatessa takaisin alhaalla näkyy kauniina valaistu Umbrian laakso. Ravintolan yhteydessä on myös pieni bed&breakfast mikäli haluaa siellä yöpyä.

Il Rientro on, kuten usein Umbriassa, yhden perheen pitämä ravintola. Menu on erittäin tyypillinen umbrialainen menu, josta löytyy myös erilaisia liharuokia mukaanlukien eri lintuja, ja myös pizzaa. Ravintolalla on myös oma nimikkoviini, Il Rientro. Myös Il Rientrossa voi kesällä syödä ulkona ja ihailla kaukana horisontissa näkyvää Perugia.

Voit tutustua ravintolaan myös Facebookissa.


Ristorante La Stalla
Via Santuario delle Carceri, Assisi, + 39 075 812317.

La Stalla sijaitsee Assisista Monte Subasiolle mentävän tien varrella ja sen oikealla puolella. Erittäin idyllinen ravintola, joka ei sisustuksellaan pröystäile mutta jonka bruschettat ovat kuuluisia joka puolella Italiaa. Menulta löytyy kuitenkin hyvin tyypillisiä umbrialaisia ruokalajeja. Kannattaa kokeille hiilloksella valmistettuja perunoita.

Voit tutustua ravintolaan etukäteen myös Facebookissa.


Ristorante Siro
Via Giordano Bruno 16, 06089 Torgiano, +39 075 982010.

Ristorante Siro sijaitsee Torgianon kylässä. Miellyttävä, ehkä hieman hotellimainen ravintola, joka kuitenkin tarjoaa erinomaista umbrialaista ruokaa, ja jolla on hyvä viinivalikoima.

 


Ristorante Villa Cherubino
Via Patrono di Italia, 39, 06081 Assisi, +39 075 804 0805.

Villa Cherubino sijaitsee Santa Maria degli Angelissa matkan varrella Assisiin. Ravintola on kuulemma myös ensimmäinen pizzeria Santa Maria degli Angelissa. Hyvä pizzavalikoima sekä buffet-tyyppinen lounasvaihtoehto.


Pizzeria Ristorante il Duomo
– Via Porta Perlici 11, 06081 Assisi, + 39 075816326.

Il Duomo sijaitsee Assisin yläosassa ja kävellessäsi sen läheisyydessä pystyy havaitsemaan hyvin kuinka paljon Assisin kaupunkia on uusittu nykyiseen kuntoonsa v. 1997 maanjäristyksen jälkeen. Pizzerian pizzavalikoima on hyvä ja sopii kaikkien kukkarolle.

Voit tutustua ravintolaan Facebookissa.


Camping Village Assisi
– Via San Giovanni in Campiglione, 110, 06081 Assisi, +39 075 813710.

Ravintola sijaitsee Bastia Umbran ja Assisin puolessavälissä, tilava ravintola jonka menu on hyvin tyypillinen umbrialainen. Ravintola on myös paikallisten suosima ravintola ja siellä on mahdollisuus syödä ulkona kesällä.


Hotel Campiglione
– Via Campiglione, 11, 06083 Bastia Umbra, +39 075 801 0767.

Vaikka kyseessä on hotellin ravintola, menu on erittäin umbrialainen vaikkakin hieman raskas. Menun hinta-laatu-suhde on kohtuullinen. Hotellilta löytyy omat Facebook-sivut.


Ristorante La Madonnina
– Via Bastiola, 54, 06083 Bastia Umbra, Perugia, +39 075 801 2257.

Pienehkö ravintola Bastia Umbrassa, sijaitsee paikalla josta ajaa helposti ohi. Käydessämme siellä heillä ei ollut kirjoitettua ruokalistaa vaan ”emäntä” kertoi italiaksi mitä sinä iltana oli tarjolla. Mutta ruoka oli hyvää.


Golf Club Perugia
– Località Santa Sabina – 06132 PERUGIA (PG), ristorante del Golf: + 39 075 5178581

Vaikka ei harrastaisikaan golfia Perugian Golf Clubilla on kohtuuhintainen ravintola, jossa paikalliset käyvät myös päivisin lounaalla tai illallisella. Golf Clubin lounas on yleensä buffet-tyyppinen mutta menulla on myös kaikkea pastasta liharuokiin.


Ristotante Monna Lisa
– Castiglione del Lago, Lago Trasimeno, Via del Forte, 2, +39 075 951071.

Sijaitsee Castiglione del Lagon keskuspiazzan reunalla, hyvä kalaravintola ja menulla on muitakin vaihtoehtoja umbrialaiseen tapaan.


Ristorante (Agriturismo) La Locanda dei Golosi
– Via Eugubina, 225 – 06134, Perugia, +39 075 5918606.

Sijaitsee hieman samalla suunnalla kuin ristorante Trilogy mutta jatketaan Boscon liittymän jälkeen suoraan eteenpäin. Viihtyisä ravintola, jossa voi illallistaa myösi ulkona, miellyttävä ilmapiiri ja hyvät jälkiruuat.


Ristorante Il Caldaro
– (+39 075 5842231, +39 327 7347710)

Antognolla Golf Clubin yhteydessä oleva Ristorante Il Caldaro tarjoaa perinteisen umbrialaisen menun lisäksi myös ranskalaisia ja välimeren tyypillisiä ruokia. Ravintola sijaitsee kauniissa paikassa vuoristomaiseman ympäröimänä ja ruoka on ollut oikein hyvää. Pizzaa on tarjolla viikonloppuisin.


Caffé di Perugia
– Via Mazzini, 10 Perugia, +39 75 5731863.

Perugian turistiravintoloista ehkä mielyttävin ympäristöltään on Caffè di Perugia, joka sijaitsee Corso Cavourin poikkikadulla lähellä kuuluisaa suihkulähdettä. Ravintolassa voi joko nauttia kahviannoksen hyvien leivonnaisten kanssa tai syödä lounaan tai illallisen. Kesällä ravintolalla on myös terassi Via Mazzinilla, jos haluaa samalla seurata kaupungin vilinää. Tutustu ravintolaan Facebookissa!Ristorante “Al Battibecco”
– (+39 075 5170328)

Tämä on on tyypillinen umbrialainen ravintola, joka sijaitsee lähellä Perugia-Bettolle – moottoritietä, joka vie esimerkiksi Lago Trasimenolle. Ravintola sijaitsee aivan Corcianon – liittymän kohdalla, heti liikenneympyrästä Maggioneen päin vasemmalla.

Yllättävää on se, että tieltä katsottuna ravintola näyttää oikeastaan vaatimattomalta mutta kun menee ravintolan tiloihin yllättyy positiivisesti. Ravintolassa on oma pizzeria, iso ravintolasali ja baari sekä mahdollisuus syödä kesällä myös ulkona. Ravintolassa järjestetään usein erilaisia tilaisuuksia ja se sopii myös hyvin isommallekin turistiryhmälle.

Pizzat ovat erinomaisia ja yleensä ruokalajit ovat hyvää umbrialaista ruokaa – antipastat, primit ja secondot. Kannattaa maistaa esim. ravintola risottoja ja pastoja, jotka maistuvat erinomaisilta. Voit tutustua ravintolaan joko nettisivuilla tai heidän Facebook-sivulla.


Ristorante Il Cantinone

– (+39 348 3794417) 

Castiglione del Lagon keskustassa sijaitseva Flow Fast Food – ravintola tarjoaa lounas- ja illallisaikaan erinomaisia paikallisista tuotteista valmistettuja yksinkertaisia ja nopeasti tilattavia aterioita pieneen ja isoon nälkään. Ravintolassa on myös erinomainen viinivalikoima paikallisia viinejä sekä muualta Umbriaa.

Ravintola on sisustukseltaan moderni mutta hyvällä maulla suunniteltu ravintola, jonka henkilökunta on ystävällistä ja tuntevat hyvin talon viinit.

Voit tutustua ravintolaan joko nettisivuilla tai heidän Facebook-sivulla.


Tripadvisor – suotituksia

Tässä lisäksi muutamia ravintoloita, jotka ovat Tripadvisorissa arvioitu Perugian parhaiksi ravintoloiksi. Ravintoloiden ruokalistalla on paljon erilaisia vaihtoehtoja pizzasta ja ”torta al testosta” aina täydellisiin illallisiin.

La Bottega di Perugialabottegadiperugia.it
osoite: Piazza Francesco Morlacchi, Perugia, puhelinnumero: +39 075 573 2965
Hinnat: 5-10€


La Tavernaristorantelataverna.com
osoite: Via Streghe, 8, Perugia, puhelinnumero: +39 075 572 4128
Hinnat: 50€/illallinen


Il Borgomelaborgomela.com
osoite: Strada Tiberina Nord, 224/c5, puhelinnumero: +39 075 604 245


Pizzeria da Andrea
osoite: Viale S. Sisto, 41, San Sisto, Perugia, puhelinnumero: +39 335 142 7430
Hinnat: 3-7€


Osteria a Prioriosteriaapriori.it
osoite: Via Giotto,Assisi, Perugia, puhelinnumero: +39 075 812149
Hinnat: 33€


Ecce Bombo
osoite: Via Innamorati 6/b, Elce, Perugia, puhelinnumero: +39 075 44385
Hinnat: 5-14€


Vineria La Fraschetta
osoite: Via Antonio Gramsci, 37, Perugia, puhelinnumero: +39 075 592 8448
Hinnat: 13-22€


Agriturismo il Melogranoagriturismoilmelograno.com
osoite: Strada Colle Palazzone, 4, Pianello, Perugia, puhelinnumero: +39 075 602752,
Hinnat: 23-40€


Cukuc
osoite: Via Ariodante Barteri, 2/c, puhelinnumero: +39 075 500 243
Hinnat: 5-10€“50 Top Pizzerie” on valinnut Italian aluettain parhaat pizzeriat ja tässä Umbrian. Löydät pizzerioista tarkemmat tiedot verkkosivulta: https://www.50toppizza.it/it/guida/.

Kahden uunin pizzeriat:

Charlie, Filo d’olio, Menchetti, Meunier Champagne & Pizza, Non Vedo l’Ora, Officine Bartolini, Salofino Ristocafe

Yhden uunin pizzeriat:

I Cento Passi – Officina di Pizza, Il Portale La Cruda, La Posta, Lo scugnizzo, Mediterranea, Pizza&Dintorni, Pizzeria Da Andrea, Pizzeria La Romantica, Pizzeria Pompei, Spiritodivino, Vesuvio