Vierailu Derutan keramiikkapajalla

Derutan vanha kukkula-kaupunki on maailmankuulu keramiikastaan, ja kaupungin keskustassa sen voi hyvin omin silmin havaita.

Keramiikkataiteen historiaa

Vaikka Derutan keramiikan alkuperää ei vielä ole löydetty, tiedetään kuitenkin että puhumme ajanjaksosta 1200 jKr. On löydetty merkkejä siitä, että jo tuolloin Derutan ja sen lähistössä valmistettiin terrakottaa ja tiiltä. Derutan oivallinen maantieteellinen sijainti teiden ja jokien varrella on saattanut vaikuttaa keramiikka-keskittymän syntymiseen juuri Derutaan.

Derutassa on perinteisesti valmistettu koriste-esineitä, mutta myös käyttöesineitä. Vuoden 1456 suuren epidemian jälkeen Derutan kaupunkia asutettiin muualta Italiaa siirtyneillä kansalaisilla, ja tuon muuton aikaansaannoksena Derutan keramiikka-taide koki nousun. Uudet taiteilijat toivat mukanaan uusia ideoita, tekniikoita ja värejä.

Retken sisältö

Opastamme teidät aitoon keramiikkapajaan, jossa aviopari Giovanna ja Roberto ovat vuosikymmenten ajan valmistaneet Derutan keramiikkaa. Koko valmistusprosessi tehdään käsityönä, alusta loppuun, edelleen tänäkin päivänä.

Kuljetukset ja aikataulu

Kulkeminen omilla autoilla ja tapaaminen sovitussa paikassa, josta menemme pajalle yhdessä.  Vierailu kestää noin 1,5 tuntia, jonka aikana on mahdollisuus ostaa Giovannan ja Roberton valmistamaa keramiikkaa.  Heidän valikoimassa on käyttö- ja koriste-esineiden lisäksi myös runsas valikoima koruja; kaulariipuksia, ranne- ja korvakoruja sekä solkia.

Retken hinta

Vierailun hinta: 12€ /hlö
+ palvelumaksu 20€ /ryhmä

Ota yhteyttä ja pyydä tarjous!

Lähetä meille yhteydenottopyyntö ja pyydä tarjous retkestä! Kerro montako henkilöä retkelle osallistuisi, milloin olisitte tulossa ja me teemme teille tarjouksen.

KYSY LISÄTIETOJA!