Retki oliivitilalle

Umbrialainen extra vergine oliiviöljy on erittäin arvostettua Italiassa ja maailmallakin. Maaperä, ilmasto sekä pitkä etruskien ajoista lähtevä historia takaavat laadun. Umbrialaiset oliiviöljyntuottajat panostavat laatuun.

Retken sisältö

Oliivitila-vierailulla tutustumme ensin oliivitarhaan; maaperään sekä itse puuhun. Saamme käsityksen siitä, miten oliiveja kasvatetaan ja miten oliivit kerätään. Tämän jälkeen tutustumme itse tuotantoprosessiin; miten valmistetaan extra vergine oliiviöljyä, miksi se on niin arvostettua. Kierroksemme jälkeen asetumme mukavasti oliivitilan tiloihin maistelemaan tilan oliiviöljyä paikallisten herkkujen ja paikallisen viinin kanssa, nautimme oliivitilan henkilökunnan valmistaman kevytlounaan.

Retken kesto

Retken kesto oliivitilalla on noin 1,5-2 tuntia. Kulkeminen omalla autolla, tapaaminen sovitussa paikassa, josta ajamme yhdessä oliivitilalle. Oliivitilaretki toteutetaan asiakkaan toivomana päivänä, kuitenkin huomioiden että aikataulu tulee varmistaa oliivitilalta vähintään 3 päivää aiemmin.

Retken hinta

Hinta: 30€ /hlö
+ palvelumaksu 20€ per ryhmä
Minimi osallistujamäärä on 4 henkilöä.

Hinta sisältää kierrokset sekä oliiviöljyn maistelun kevytlounaan kanssa. Mukananne oppaananne ja tulkkinanne on Sirpa, joka on käynyt lukuisia gastronomia-kursseja Umbriassa. Tilalta voi ostaa oliiviöljyä tuomisiksi ja tilata kotiin Suomeen.