Retki pienpanimolle

Umbriassa on viimeisten kymmenen vuoden aikana perustettu lukuisa joukko pienpanimoita (artesaani), jotka valmistavat erityyppisiä oluita mm. Lager, Ale, American Ale, Porter, IPA, Scotch Ale tai jopa Barley Wine– oluita, joko vaaleina ja tai tummina vaihtoehtoina.

Perustajat ovat yleensä nuoremman sukupolven edustajia, jotka ovat lähteneet rohkeasti yrittämään oluen panemista perinteisessä viinimaassa, hyvin tuloksin. Oluet valmistetaan joko perinteisesti ohrasta, tai sitten ohran kanssa käytetään esim. paikallisesti viljeltyjä linssejä tai vaikkapa spelttiä. Hieman erikoisena vaihtoehtona on tarjolla oluita, jotka valmistetaan mm. hunajasta ja viikunasta.

Toimimme tällä hetkellä yhteistyössä kolmen erikokoisen ja hieman eri tavalla oluita valmistavan pienpanimon kanssa, mikä antaa mahdollisuuden tutustua erilaisiin umbrialaisiin olutmerkkeihin. Nämä pienpanimot tyypillisesti valmistavat vuodessa n. 50.000-120.000 litraa olutta.

Retken sisältö

Pienolutpanimoretkeen sisältyy:

  • tutustuminen olutpanimon toimintaan omistajan opastuksella
  • eri olutlaatujen maistelu 
  • opastus kohteeseen sekä tulkkaus Suomen kielelle

Retken hinta

Olutpanimoretki voidaan toteuttaa joko yhteen tai kahteen olutpanimoon, tai sitten yhdessä vaikkapa viinitilaretken kanssa.

Hinta / yksittäinen olutpanimoretki:
25-35€ /hlö
Minimiosallistujamäärä retkelle on 4 hlöä.