Retki viinitilalle

Keski-Italiassa lomaileville suositut retkemme umbrialaisen viinin ja ruoan pariin. Vuosittain 150-200 suomalaista tutustuu paikallisiin viineihin ja herkkuihin viiniretkillämme!

Viinitilat

Vaihtoehtoina on useampi eri viinitila, joista voimme yhdessä valita sopivan kohteen mieltymyksenne ja esimerkiksi majoituspaikkanne sijainnin mukaan. Vaihtoehtoina on erityyppisiä viinitiloja mm. seuraavilta Umbrian alueilta: Todi (luomutila), Bevagna/Montefalco (luomutila sekä muita alueen viinitiloja), Cannara (luomutila), Assisi, Orvieto (Orvieto Classico Superiore valkoviinit), Ficulle, Castiglione del Lago, Gualdo Cattaneo (luomutila).

Viinitilaretken sisältö

Viinitilalla tutustumme viinitarhoihin, viinikellareihin ja viininvalmistukseen, ja maistelemme tilan viinejä tyyppillisten umbrialaisten ruokien kanssa. Olemme aina mukananne retkellä oppaina ja tulkkeina (italia, englanti, suomi) ja kerromme teille myös umbrialaisista viineistä ja viinikulttuurista.

Viinitilaretket voidaan toteuttaa myös piknikin muodossa, ja viinitilalla voidaan järjestää jopa hevosajelu viinitarhoissa ennen viinikellareihin tutustumista.

Sagrantino Wine Tour

Viiniharrastajille suosittelemme Sagrantino-rypäleeseen keskittyvää Sagrantino Wine Tour – viinitilaretkeä. Käymme maistelemassa kolmella Montefalcon (DOCG) viinialueen viinitilalla kuuluisasta Sagrantino-rypäleestä valmistettuja viinejä: Montefalco Rosso, Sagrantino di Montefalco ja Sagrantino di Montefalco Passito.  Jokaisella viinitilalla saamme myös leikkelelautasen paikallisia tuotteita. 

Sagrantino Wine Tour hinnoittelu: 4 hlöä 63€/hlö, 5 hlöä 57€/hlö, 6-7 hlöä 53€/hlö ja 8 hlöä 50€/hlö. Ota yhteyttä niin kerromme lisää!

Viinitilaretken kesto

Retken kesto on noin 2-3 tuntia. Voimme myös järjestää viinitilakierroksen (Wine Tour), jossa vierailemme useammalla viinitilalla. Wine Tour kestää yleensä koko päivän ja se voidaan toteuttaa myös mini-bussilla. Viinitilaretki toteutetaan asiakkaan toivomana päivänä, kuitenkin huomioiden että aikataulu tulee varmistaa viinitilalta 4-5 päivää aiemmin.

Viinitilaretken osallistujamäärä: Minimi osallistujamäärä on 4-6 henkilöä, mutta myös pienemmät ryhmät pystymme todennäköisesti organisoimaan.

Kuljetus viinitilaretkelle

Kulkeminen omalla autolla, tapaaminen sovitussa paikassa, josta ajamme yhdessä viinitilalle. Tai erillisellä veloituksella mini-bussilla, joka noutaa teidät majapaikastanne viinitilaretkelle.

Esimerkkejä viinitilaretkien hinnoista

Viinitilaretket kuuluisalla Montefalcon viinialueella

Retken hintaan sisältyy:

 • 4-7 viinin maistatus yhdessä aterioiden kanssa
 • Antipasto tai lounas umbrialaisittain: runsas antipasto-lajitelma sisältäen paikallisia lihaleikkeleitä ja juustoja. Lounas sisältää lisäksi vihanneksia, pasta-annoksen kauden vihanneksista, lisäkesalaatti, pääruoka ja jälkiruoka jälkiruokaviinin kera. Kaikki ateriat on valmistettu paikallisista elintarvikkeista.

Retken hinta:

 • antipasto-lajitelman kanssa 25-28€/hlö tai
 • lounaan kanssa 35-45€/hlö
  + palvelumaksu 20€ per ryhmä

Viinitilaretki Trasimeno-järven alueella
Nykyinen omistajaperhe on viljellyt tilaa jo 3 sukupolven ajan. Vuonna 2001 tila restauroitiin nykyiseen kuntoonsa. Tila muodostuu noin 20 hehtarista viljeltyä maata, joista 6 hehtaaria on viiniviljelmiä, jotka sijaitsevat eteläisillä ja lounaisilla aurinkoisilla Trasimenon kukkuloilla.

Retken hintaan sisältyy:

 • 5 viinin maistatus yhdessä aterioiden kanssa
 • Kevyt lounas, joka sisältää antipasto lajitelman sekä pasta-annoksen. Ateriat on valmistettu paikallisista elintarvikkeista.

Retken hinta: 40€ /hlö
+ palvelumaksu 20€ per ryhmä

Minimi osallistujamäärä 4 henkilöä


Viinitilaretki Cannaran alueella Umbrian laaksossa
Tämä viinitila valmistaa muutamia viinejä ilman lisättyä sulfaattia ja biodynaamisin menetelmin. Tila on Umbrian vanhin luomutila. Viinitilaretken yhteydessä on mahdollisuus myös hevoskärryajeluun viinitarhoissa.

Retken hintaan sisältyy:

 • 6-7 viinin maistatus yhdessä runsaan antipastolajitelman kanssa.
  Antipastolajitelma on valmistettu paikallisista elintarvikkeista.

Retken hinta: 30€ /hlö
+ palvelumaksu 20€ per ryhmä
Hevoskärryajelu hinnoitellaan erikseen osallistujamäärän mukaan.

 

Retki viinitilalle - tutustuminen

Retki viinitilalle - viiniviljelmät

Retki viinitilalle - viinirypäleet

Retki viinitilalle - tutustuminen tuotantoon

Retki viinitilalle - tutustuminen tuotantotiloihin

Retki viinitilalle - lounas ja viinin maistelu