Viinitilaretket Italian Umbriassa

Keski-Italiassa lomaileville suositut retkemme umbrialaisen viinin ja ruoan pariin. Vuosittain 150-200 suomalaista tutustuu paikallisiin viineihin ja herkkuihin viiniretkillämme!

Viinitilat : Vaihtoehtoina on useampi eri viinitila, joista voimme yhdessä valita sopivan kohteen mieltymyksenne ja esimerkiksi majoituspaikkanne sijainnin mukaan. Vaihtoehtoina on erityyppisiä viinitiloja mm. seuraavilta Umbrian alueilta: Todi (luomutila), Bevagna/Montefalco (luomutila), Cannara (luomutila), Assisi, Orvieto (Orvieto Classico Superiore valkoviinit), Ficulle, Castiglione del Lago, Gualdo Cattaneo (luomutila).

Mitä viinitilaretkeen kuuluu: Viinitilalla tutustumme viinitarhoihin, viinikellareihin ja viininvalmistukseen, ja maistelemme tilan viinejä tyyppillisten umbrialaisten ruokien kanssa. Olemme aina mukananne retkellä oppaina ja tulkkeina (italia, englanti, suomi). Pekka on kouluttautunut umbrialaisiiin viineihin ja kertoo teille umbrialaisista viineistä ja viinikulttuurista.

Viinitilaretket voidaan toteuttaa myös pic-nicin muodossa, ja viinitilalla voidaan järjestää jopa hevosajelu viinitarhoissa ennen viinikellareihin tutustumista.

Viinitilaretken kesto : Retken kesto on noin 2-3 tuntia. Voimme myös järjestää viinitilakierroksen (Wine Tour), jossa vierailemme useammalla viinitilalla. Wine Tour kestää yleensä koko päivän ja se voidaan toteuttaa myös mini-bussilla. Viinitilaretki toteutetaan asiakkaan toivomana päivänä, kuitenkin huomioiden että aikataulu tulee varmistaa viinitilalta 4-5 päivää aiemmin.

Viinitilaretken osallistujamäärä: Minimi osallistujamäärä on 6 henkilöä, mutta myös pienemmät ryhmät pystymme todennäköisesti organisoimaan.

Viinitilaretken kuljetus: Kulkeminen omalla autolla, tapaaminen sovitussa
paikassa, josta ajamme yhdessä viinitilalle. Tai erillisellä veloituksella mini-bussilla,
joka noutaa teidät majapaikastanne viinitilaretkelle.

Alla muutamia esimerkkejä eri alueiden viinitilaretkistä ja hinnoista:

1) Viinitilaretket kuuluisalla Montefalcon viinialueella

Retken hintaan sisältyy:

4-7 viinin maistatus yhdessä aterioiden kanssa. Antipasto tai lounas umbrialaisittain: runsas antipasto-lajitelma sisältäen paikallisia lihaleikkeleitä ja juustoja. Lounas sisältää lisäksi vihanneksia, pasta-annoksen kauden vihanneksista, lisäkesalaatti ja jälkiruoka jälkiruokaviinin kera. Kaikki ateriat on valmistettu paikallisista elintarvikkeista.

Retken hinta: antipasto-lajitelman kanssa 28€/hlö ja lounaan kanssa 40€/hlö.

2) Viinitilaretki Trasimeno-järven alueella

Retken
hintaan sisältyy:

5 viinin maistatus yhdessä aterioiden kanssa. Kevyt lounas, joka sisältää antipasto lajitelman sekä pasta-annoksen. Ateriat on valmistettu paikallisista elintarvikkeista.

Nykyinen omistajaperhe on viljellyt tilaa jo 3 sukupolven ajan. Vuonna 2001 tila
restauroitiin nykyiseen kuntoonsa. Tila muodostuu noin 20 hehtarista viljeltyä
maata, joista 6 hehtaaria on viiniviljelmiä, jotka sijaitsevat eteläisillä ja
lounaisilla aurinkoisilla Trasimenon kukkuloilla.

Retken hinta: 30€ per osallistuja. Minimi osallistujamäärä 4 henkilöä.

3) Viinitilaretki Cannaran alueella Umbrian laaksossa

Retken hintaan sisältyy:

6-7 viinin maistatus yhdessä runsaan antipastolajitelman kanssa. Antipastolajitelma on valmistettu paikallisista elintarvikkeista.

Tämä viinitila valmistaa muutamia viinejä ilman lisättyä sulfaattia ja biodynaamisin
menetelmin. Tila on Umbrian vanhin luomutila.

Viinitilaretken yhteydessä on mahdollisuus myös hevoskärryajeluun viinitarhoissa.

Retken hinta: 30€ per osallistuja. Hevoskärryajelu hinnoitellaan erikseen osallistujamäärän mukaan.

Kaikille retkille palvelumaksu 20€ per ryhmä.