Tapahtumarikas Umbria

Umbriassa riittää tapahtumia joka päivälle ja jokaiseen makuun. Kuten tiedämme, italialaiset ovat hyvin sosiaalista kansaa ja he tapaavat ystäviään usein, useimmiten perheineen tai vähintään puolisoineen.

Täällä tyypillisesti tavataan ystäviä eri tapahtumien yhteydessä tai ravintolassa. Yhdentoista aikaan illalla katukuvassa näkee jotain sellaista mitä meillä Suomessa ei näe siihen aikaan vuorokaudesta: pieniä lapsia sekä vanhuksia kadulla kävelemässä vanhempineen, lapsineen ja ystävineen.

Kun vierailet Umbriassa, kannattaa käydä kaupunkien info-pisteissä ja tutkia mitä on tarjolla. Netistä löytyy myös tietoa, mutta tapahtuman aika ja paikka kannattaa kutenkin varmistaa vielä esim. lehdestä tai tapahtuman esitteestä.

Musiikin maassa kun ollaan, konsertteja on todella runsaasti. Suurin musiikki-tapahtuma on Umbria Jazz heinäkuun alussa Perugiassa. Tuo on kansainvälisestikin tunnettu ja arvostettu festari, jonne saapuu esiintyjiä ja vieraita ympäri maailman. Suuri osa konserteista on maksullisia, mutta esimerkiksi joka päivä ja/tai ilta Perugian historiallisen keskustan Piazza IV Novembrella on ilmaiskonsertti.

Kun Umbria Jazz loppuu, alkaa Trasimeno-järven ympäristössä Trasimeno Blues. Jälleen kansainvälisiä esiintyjiä ympäri maailman. Elokuu on täällä festa-aikaa, ja silloin tapahtumia on todella paljon, mm. hyviä ilmaiskonsertteja. Suosittelemme olemaan aktiivinen.

Jos tulet Umbriaan kesäkuun alussa, älä jätä menemättä Spellon kaupungissa pidettävään Infiorata -tapahtumaan. Se on 2-päiväinen tapahtuma lauantaista sunnuntaihin. Kyse on vuosittaisesta kilpailusta, jossa joukkueet rakentavat kukkien terälehdistä taulun katukiveykseen. Työ on hyvin vaativa ja sen suunnittelu ja toteutus vaatii paljon työtunteja. Lauantai-päivän aikana kukkakuviot asetellaan kadulle, illalla on niiden arviointi ja niitä voi ihastella koko lauantai-illan sekä sunnuntain. Vinkkinä siis, että sinne kannattaa mennä aikaisintaan lauantaina myöhemmin iltapäivästä tai alku-illasta. Tämä on ainutlaatuinen tapahtuma, jolla on pitkät perinteet.