Top 10 Nähtävyydet

Tämän listan tarkoituksena on antaa lukijalle muutama “täsmätärppi” mielenkiintoisimmista nähtävyyksistä Umbrian maakunnassa. Nähtävyyksiä Umbriassa on valtavasti. Olemme koonneet tähän listaan meidän kokemamme mielenkiintoisimmat kohteet.

Toivomme myös lukijoilta aktiivista palautetta ja ehdotuksia! Listan kohteet eivät ole asetettu tärkeysjärjestykseen.

 1. Keskusaukea Piazza IV Novembre Perugian historiallisessa keskustassa ja sitä ympäröivät monumentit ja palatsit. Lue lisää artikkelistamme, joka kertoo Perugiasta.

 2. Maanalainen kaupunki San Lorenzon katedraalin alla Perugian historiallisessa keskustassa. Lue lisää artikkelistamme, joka kertoo Perugiasta.

 3. Raffaellon fresko San Severon kappelissa Perugian historiallisessa keskustassa. Lue lisää artikkelistamme, joka kertoo alueen taiteesta ja kulttuurista.

 4. Fransiskus Assisilaisen katedraali Assisin historiallisessa keskustassa. Lue lisää artikkelistamme, joka kertoo Assisin kaupungista.

 5. Eremo delle Carceri, Fransiskuksen erakkomaja. Lue lisää artikkelistamme, joka kertoo Assisin kaupungista.

 6. Monti Sibillini vuoristo ja sen Ragnolo niityt. Etenkin toukokuussa niityt ovat täydessä kukassaan! Lue lisää artikkelistamme, joka kertoo tästä vuoristoalueesta.

 7. Cascata delle Marmore -vesiputoukset. Lue lisää artikkelistamme, joka kertoo tästä luontonähtävyydestä.

 8. Orvieton katedraali. Lue lisää artikkelistamme, joka kertoo Orvieton kaupungista.

 9. Monte Falcon viinitie Strada del Sagrantino. Mahtava maisematie läpi upeiden viinitilojen. Lue lisää täältä.

 10. Torgianon Viinimuseo.Viineistä kiinnostuneen on ehdottomasti käytävä Lungarottin suvun ylläpitämässä Torgianon viinimuseossa. Viinimuseo sijaitsee keskellä Torgianon kylää ja se on perustettu jo v. 1974. Sen on perustanut Giorgio ja Maria Grazia Lungarotti. Museo on kuuluisa koko maailmassa ja on todettu olevan Italian paras viinimuseo (mm. New York Times).

  Viinimuseossa on 20 eri huonetta, joissa vierailija voi tutustua mm. viininviljelyn ja sen valmistuksen pitkään historiaan. Viinimuseossa on esillä myös suuri joukko viininviljelyyn tarkoitettuja työkaluja, viiniastioita ja kirjallisuutta eri aikakausilta.

  Museon alakerrassa on iso laite, jolla viinirypäleistä viinikorjuun aikana erotetaan itse viinin mehu. Museon toisessa kerroksessa on eri aikakauden taiteiljoiden veistoksia, piirroksia ja muita taideteoksia. Usean taideteoksen keskipisteenä on viininjumala Bacchus eli italiaksi Bacco. Museosta löytyy myös Picasson viiniaiheinen maalaus. Museossa on hyvät digitaaliset infopisteet ja opastuksen saa myös Englannin kielellä.