Umbrian maakunta

Umbria on noin 800 000 asukkaan alue jonka muodostaa kaksi provinssia, Perugia ja Terni. Umbrian hallinnollinen pääkaupunki on Perugia. Umbria on Pohjois-Italiaa lukuunottamatta ainoa maakunta, jolla ei ole omaa merenrantaa. Umbria sijaitsee Keski-Italiassa, ja Apenniinien vuoristojono kulkee läpi koko Umbrian. Umbriaa halkoo myos Tiber (Tevere) -joki, pituudeltaan yli 200 kilometriä.

Umbrian maisema on erittäin monimuotoinen korkeine kukkuloineen ja vuorineen, laaksoineen, järvineen ja jokineen. Umbriassa on paljon tiheää havumetsää, laajoja peltoaukeita, valtavia oliivi- ja viinitarhoja, aurigonkukka- ja tupakkaviljelmiä. Umbrian maisemat ihastutttaa ja rauhoittaa mielen. Niin sanostusti ”pistää hiljaiseksi”. Umbriaa ei syyttä sanota "Italian vihreäksi sydämeksi", ja esimerkiksi Toscanassa vierailleet voivatkin todeta Umbrian olevan luonnoltaan vehreämpi kuin Toscana.

Umbrian erikoisuus on, että alueen kylistä ja kaupungeista useat ovat alunperin etruskien perustamia. Noiden perustusten päälle on rakennettu tänä päivänä nähtävissä olevat kaupungit, jotka on rakennettu vuosien 900 ja 1200 jKr. välisenä aikana. Tämä tekee kylistä todella vaikuttavia, historia on läsnä jatkuvasti missä kuljetkin.

 

 

Kylät ja kaupungit

Oma erikoisuutensa on etruskien aikaiset pienet kylät, jotka on systemaattisesti rakennettu aina kukkulan laelle. Ja kyliä on paljon. Kylät ovat todella viehättävia pienine kujineen ja kauniisti kukitettuine parvekkeineen ja portaikkoineen, kahviloineen ja ravintoloineen.

» Lue lisää!

 

Luonto ja liikunta

Umbriassa ei aika käy pitkäksi, varsinkin jos pitää hyvän ruoan, kulttuurin, historian ja taiteen lisäksi ulkoilusta ja urheilusta. Umbria tarjoaa lukuisia mahdollisuuksia mm. pyöräilyyn, patikointiin sekä kiipeilyyn vuoristossa, ratsastukseen, golfiin, koskenlaskuun ja uintiin. Umbriassa voit kokeilla vaikkapa riippuliitoa.

» Lue lisää!

 

Umbrian ruokakulttuuri

Italialainen ruoka on herkullista! Italiassa ja Umbrian maakunnassa keskitytään yksinkertaisiin mutta laadukkaisiin ruoka-aineisiin, arvostetaan paikallisia tuottajia ja suositaan lähiruokaa. Ruuan lisäksi keskitytään löytämään makuhermoja kutkuttavia viiniin ja ruuan yhdistelemiä. Matka Italiaan on myös matka suussa sulavaan makujen maailmaan. 

» Lue lisää!