Uusia nähtävyyksiä, ”helmiä” tutkimassa vuonna 2018 (4.1.19)

Kiireisen matkailusesongin ohella pystyimme itsekin tutustumaan meille uusiin kohteisiin täällä Umbriassa vuoden 2018 aikana. Toivottavasti taas tänä vuonna löydämme uusia tutustumiskohteita, joita täällä Umbriassa kyllä riittää.

Cascia

Cascian kaupunki sijaitsee vuoristoisella alueella 21 km Norcian kaupungista Umbrian koillisosassa ja sopii siten hyvin samalle reitille, jos käväisee Norciassa. Casciassa sijaitsee myös Santa Rita di Cascian basilika sekä luostari.  Casciaan menevän tien varrrelle on pystytetty näyttävä Santa Ritan patsas.  Cascian basilikassa on hyvin värikkäitä seinä- ja kattomaalauksia, ja sen alapuolella on pieni kappeli.  Cascia on tunnettu paitsi Santa Ritasta myös sahramista ja tryffelisienistä.

Civitella del Lago

Tämä pienehkö kaupunki sijaitsee korkealla vuorella Todin ja Orvieton välillä Keski-Umbriassa. Kaupungista on upea näköala yli Corbara-järven, johon myös kuuluisa Tiber-joki laskee. Talvikuukausina kaupunki on aika hiljainen, mutta kesäisin sen väkiluku tuplaantuu kesävieraiden takia.  Kaupungista löytää muutaman ravintolan ja kaupan.

Fossato di Vico

Fossato di Vico sijaitsee lähellä Gubbion kaupunkia Monte Mutalin rinteillä. Pieni kaupunki, joka sijaitsee 581 metrin korkeudella merenpinnan yläpuolella, ja sieltä on mahtavat näkymät Gubbion suuntaan. Umbrialaiset asuttivat kaupunkia jo ennen roomalaisia, jotka pitivät kaupunkia sotilastukikohtana Via Flaminian varrella. 

Nocera Umbra

Rasiglian matkan yhteydessä voi pistäytyä myös Nocera Umbrassa, joka sijaitsee 15 km Folignosta pohjoiseen. Nocera Umbra sijaitsee 520 metriä merenpinnan yläpuolella. Kaupunki sijaitsee lähellä Marchen rajaa. Nocera Umbran vanha kaupunki on viehättävä kapeine kujineen, ja ylhäältä on upeat maisemat alla olevaan laaksoon.

Rasiglia

Rasiglia, ”Umbrian Venetsia”, on erittäin miellyttävä pieni kylä laaksossa keskellä Apenniinien vuoristoa. Rasiglian vesikanavat, jotka tulevat ylhäältä vuorenrinteeltä ovat aina rauhoittavia keskellä arjen kiireitä. Rasigliaan pääsee mukavasti Folignon kautta ja siellä voi nauttia vaikkapa lounaan ennen paluuta takaisin.

San Salvatoren luostari Monte Coronassa

Matkasimme Monte Coronaan hieman poikkeuksellista reittiä, valtatie 45:n kautta, ja valitettavasti jouduimme suhteellisen huonolle tielle. Parempi vaihtoehto on mennä Umbertiden kautta. San Salvatoren benediktiläisluostari on rauhallinen ja viehättävä rakennus, joka on rakennettu 1000-luvun alussa San Romuldon toimesta. 

San Terenziano – porchetta-juhlat

San Terenzianon possu- tai niinkuin täällä sanotaan, porchetta-juhlat pidetään aina toukokuussa ja kuvaavat hyvin Umbriassa touko-syyskuussa pidettäviä kyläjuhlia.  Juhlissa on tarjolla grillattua possua eri muodoissa, paikallisia viinejä ja olutta, ja vierailla on mahdollisuus ostaa paikallisia tuotteita lukuisista myyntikojuista. San Terenziano sijaitsee Keski-Umbriassa, sinne pääsee helposti E45 moottoritieltä Pantallan liittymästä.

Kuvat nähtävyyksistä musiikin säestyksellä löydät Youtubesta!

Thadea – Kaarlen V:n salattu tytär, jota piiloteltiin San Lorenzon luostarissa Collazonessa 

Katso juttu blogistamme:  https://www.umbria.fi/thadea-kaarle-v-salattu-tytar/