Vuoden 2017 tapahtumia

Näin se taas turistikausi lähenee loppuaan tänäkin vuonna ja täytyy sanoa, että on ollut mielenkiintoinen ja hieman erikoinen vuosi. Nyt olemme jo aloittaneet ensi vuoden suunnittelun ja palveluidemme markkinoinnin. Mutta tässä kuitenkin muutama kommentti tästä vuodesta.

Vaikka kausi ei olekaan aivan lopullaan niin mielestämme seuraavat asiat olivat merkillepantavia meidän palvelukaudesta 2017:

  • Kausi käynnistyi hieman hitaasti, mutta vilkastui huomattavasti pääsiäisen aikaan ja jatkui vilkkaana aina elokuun alkuun. Elokuu tuntuu ainakin meille olevan sellainen kuukausi, jolloin suomalaiset matkailijat vähentyvät, siihen varmaankin vaikuttaa töiden ja koulujen aloittaminen Suomessa. Sitten taas elokuun lopusta aina tähän päivään saakka tahti vilkastui pitäen meidät aika työläinä.
  • Palvelujemme osalta uudet palvelut kuten esimerkiksi Gastronomia-retket ja erilaiset useamman viinitilan Wine Tourit olivat suosittuja.
  • Majoituspalveluissa aiemmin vähemmän suosiota saaneet maatilamajoitukset ovat olleet kysyttyjä, ja lisäämmekin niiden tarjontaa ensi vuodelle. Samalla meillä on jatkossa mahdollisuus järjestää erilaisia retkiä näille maatiloille, joissa voi tutustua mm. maanviljelyyn, eläimiin, paikallisiin tuotteisiin ja ruoan valmistukseen, sekä ystävällisiin umbrialaisiin.
  • Asiakaskunnasta voidaan sanoa, että suurin ryhmä ovat yleensä perheet mutta myös pariskunnat, jotka haluavat rauhoittua muutamaksi päiväksi töiden ja muiden kiireiden keskellä.
  • Ensi vuoden ehkä tärkeimmät palvelut tulevat olemaan muutamat Suomesta käsin organisoidut retket esim. vaellusretki ja tänä vuonna erinomaisen vastaanoton saanut viini- ja ruokaretki. Näistä kaikista retkistä tulee olemaan verkkosivuillamme lisätietoa lähiaikoina.
  • Myös Muutto-oppaita tilattiin enemmän kuin edellisenä vuonna, ja olipa Sirpalla muutama loma-asunnon hankintaan liittyvä konsultointiprojektikin.
  • Lopuksi voi vielä todeta, että kesän lopulla uusimme verkkosivumme ja täytyy kiittää palvelutoimittajaamme, joka toteutti siirron nykyiseen ympäristöön uudella ulkoasulla ja päivitetyllä sisällöllä puolessatoista kuukaudessa.